راههای کاهش ورم پستان و بهبود کیفیت شیر گاو

از فواید خرید گاوهای شیری و پرورش آنها مسلما تولید شیر و ساخت فراوردهای لبنی چون پنیر، ماست و دوغ است. بیماری های شایع در گاو چون تب برفکی، طاعون، زردی و.. قطعا می تواند باعث کاهش میزان و کیفیت شیر گاو شود. یکی از بیماری هایی که با ضررهای اقتصادی در گاوداری ها همراست بیماری ورم پستان است که باعث تغییر رنگ شیر، لخته در شیر، تغییرات باغت غدد پستان همراه است. یکی از راههای کاهش ورم پستان گاو دوشیدن مکرر و تخلیه پستان است که مانع از تجمع و تسهیل شرایط برای تکثیر عامل بیماریزا در داخل پستان شده و همچنین تخلیه سموم تولیدی توسط باکتری ها می شود.

از ضررهای اقتصادی بیماری ورم پستان در گاو علاوه بر کاهش تولید شیر و بیرون ریختن شیر می توان به حذف دام مبتلا به بیماری از گله گاو اشاره کرد. از این رو بهتر است با راههای کاهش ورم پستان مانع از ضررهای اقتصادی گاوداری شوید.

انواع ورم پستان در گاو

  1. ورم پستان لپتوسپیروزی که قابلیت انتقال بیماری به انسان دارد و از علائم این نوع بیماری می تواند به وجود خون در شیر و متمایل شدن شیر به رنگ زرد اشاره کرد.
  2. ورم پستان آرکانوباکتر پیوژنز از عوامل ورم پستان در تابستان و با خارج شدن ترشحات بدبو و زرنگ رنگ از پستان همراه است.
  3. ورم پستان استرپتوکوکوسی
  4. ورم پستان کلی فرمی که از علائم اصلی آن کامل ندوشیدن شیر گاو است.
  5. ورم پستان استافیلوکوکوس آرئوس
  6. ورم پستان استرپتوکوکوس آگالاکتیه
ورم پستان در گاو

راههای کاهش ورم پستان و بهبود کیفیت شیر گاو

  1. یافتن گاو بیمار
  2. آماده سازی پستان گاو برای رها کردن شیر
  3. شناخت نوع باکتری می تواند شما را در درمان بیماری ورم پستان گاو کمک کند.
  4. منبع اصلی برخی از بیماری ورم پستان می تواند افزایش SCC مخزن شیر باشد که با طبیعی نشان دادن شیر گاو همراه ست در صورتی که کیفیت شیر خوب نیست.
  5. درمان گاوهای خشک باعث کنترل ورم پستان در گله می شود.
  6. فرو بردن سر پستانک به محلول ضدعفونی پس از شیردوشی گاوها
  7. سلامت پوست در روزنه سر پستانک یکی از بزرگترین عوامل پیشگیری از ورم پستان است.
  8. بررسی زمان های شیردوشی مطابق با فیزلوژی گاوها
  9. رسیدگی به بهداشت گاوها
  10. وقتی خرچنگی شیردوش به سرپستانک متصل شد باید آن را طوری تنظیم نمود که در راستای پستان قرار گیرد تا مکش به خوبی صورت گیرد.
  11. برای جلوگیری از ورود باکتری  به داخل سر پستانک حتما هنگام رسیدن شیر به حداقل خود خرچنگی را جدا کنید.
  12. راحت بودن جایگاه دام و ضدعفونی کردن سر پستانک ها پیش از شیردوشی
  13. پس از عملیات شیردوشی و جدا کردن خرچنگی حتما دوباره سرپستانک ها را ضدعفونی کنید تا میکروب ها از بین برود.
  14. ضد عفونی پس از دوشش باعث از بین رفتن این باکتری ها قبل از ورود به سرپستانک می شود.
  15. ریختن غذای تازه در آخور باعث ایستادن گاوها و منقبض شدن عضله های سرپستانک و جلوگیری از ورد باکتری به داخل پستان گاو می شود.
  16. دستگاههای شیردوشی به طور صحیح نگهداری شوند.
  17. منبع:لایوشیپ پاک